Oogpotlood en eyeliner wordt vaak gebruikt om de ogen meer te laten spreken, of ze een andere vorm te geven. Vooral met oogpotlood lijkt het alsof je ogen groter of dikker worden. Daarom is het niet zo gek dat vrouwen willen weten of het pijn doet als je PMU eyeliner laat zetten.

PMU eyeliner, ook Permanent Make-Up genoemd, is een vorm van tatoeage. En net als bij een normale tatoeage gaat er een naald in je huid. Zet jij wel eens een tatoeage? Dan weet je vast dat dit even pijn kan doen. Hoeveel pijn het precies doet, is natuurlijk per persoon verschillend.

Veel vrouwen die PMU eyeliner laten zetten, vinden het niet erg om even pijn te hebben. Zij zijn het eindresultaat wel waard! Bovendien duurt het laatste deel van de behandeling maar kort, en is er na afloop een verkoelende crème tegen de pijn.

Mocht je toch wat meer last hebben van de pijn, dan is er altijd nog verdoving mogelijk. Dit kan in de vorm van een crème of injecties. Wanneer je ervoor kiest om geen verdoving te gebruiken, is het belangrijk dat je dit van tevoren aangeeft aan de specialist.

Na de behandeling van PMU eyeliner

Na het laten zetten van de PMU eyeliner is het zo dat de oogleden donkerder zijn dan het echte uiteindelijk resultaat zal zijn. Dit komt doordat de bovenste huidlaag nog verzadigd is met pigmenten. Na vier weken zal de huid herstelt zijn en een nabehandeling volgen.

Na de behandeling is het aan te raden om niet met de PMU eyeliner in de zon te komen, ook water kan het beste worden vermeden. Als jouw ogen jeuken, is het belangrijk om niet te gaan krabben voor het beste resultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.